Vegetáriánus "mindent az egybe" reggeli

2010-03-08

sponsored links

Nagyon jó kis szakácskönyvet kaptam ajándékba a 11 éves unokaöcsémtõl. Imádom! A könyvet is, és õt is. :-) Ezt a finom hétvégi reggelit az említett könyv inspirálta. 

hozzávalók 4 személyre:

500 g elõfõzött burgonya darabokra vágva
kb. 4 ek olívaolaj
friss rozmaring vagy kakukkfû
250 g apró gomba
12 koktélparadicsom
4 tojás
só, frissen õrölt bors
petrezselyemzöld

A burgonyát 4 egyszemélyes tûzálló tálban elosztottam, locsoltam rá olívaolajat, és szórtam rá rozmaringot, megsóztam, megborsoztam. 220 fokos sütõben 10 percig sütöttem. A sütõbõl kivéve átkevertem a burgonyát, és hozzáadtam a gombát. További 10 percig sütöttem, majd a koktélparadicsomot is a formákba tettem. Pár percig sütöttem még, végül beleütöttem a tojásokat (egy kis mélyedést csináltam elõtte a zöldségek között). 3-4 percre még visszatettem a sütõbe, hogy a tojás megszilárduljon. Tálalás elõtt megszórtam petrezselyemzölddel.

Louise Pickford: 200 gröna rätter


Folytats a blogon ... fuszerkert.freeblog.hu/archives/2010/...

sponsored links

Keres?s